Защо трябва да опитате кафе приготвено с метода Сифон и какво е Вакуyм Кана?

Защо трябва да опитате кафе приготвено с метода Сифон и какво е Вакум Кана?

Макар, че може да сте виждали, Сифон вакум кана да се появява във все повече кафе пекарни и търговци на дребно, тенденцията за производителите на вакуумни каните  не е нищо ново. Всъщност концепцията датира от средата на 18-ти век, когато хората са съгласни, че кафето им е било убито, и така експериментират с вакуум и налягане на парите.

Докато най-ранният известен патент, за вакуумна кафемашина е подаден от Loeff в  Берлин през 30-те години на миналия век, сифонното кафе става популярно благодарение на една френска жена, която е проектирала първия търговски успешен метод за екстракция на кафе във вакуум.

Вакум каната , която Мари Фани Амелн Масот от Лион, Франция, известна като Mме. Vassieux /името което тя му е дала/е била направена от два „стъклени балона“ заедно с рамка и пламък който да ги държи заедно, уреда който днес признаваме като Сифон вакум кана .

В същото време шотландски морски инженер работи по своя собствена версия. Неговата Napier Coffee Pot беше наградена от Института на инженерите-механици през 1856 година.

Ето ви и няколко причини защо да експериментирате и пробвате Вакум кана Сифон следващия път когато отидете в вашето любимо заведение .

Първо много е вълнуващо да гледате как вашия бариста го приготвя пред вас , аромата на напитката е много интензивен и ще усетите нови нотки на  вкусове който до сега не сте пробвали .

Кафето може да бъде едно много вълнуващо преживяване експериментирайте смело и се наслаждайте с всичките си сетива .

The Family Coffee Roasters 

Start typing and press Enter to search

Количка

Нямате артикули в количката.

Privacy Preference Center

   Necessary

   Advertising

   Analytics

   Other